Slide

Vancat

Vår Historia – Om oss

Grundades 2007, vårt företag BENTAŞ BENTONİT A.Ş. Exporterar de vita
bentonit reserverna i vårt land till 50 länder runt om i världen med olika
processer. Nära 90% av vita bentonit reserver i Turkiet är det runt
Ordu-Unye-Fatsa. De flesta av dessa reserver är under vårt företags
överinseende.

Mer än 80% av marknaden i Turkiet dominerar vi. Vi har nästan 30 stora
grossister eller affärspartners över hela landet. Dessutom är vi ett av de
tre bästa företagen i Europa när det gäller både produktionskapacitet
och förpacknings kapacitet. Idag har vi en produktionskapacitet på 120
000 ton granulat och vi har anställt 135 kvalificerad personal.

Våran Historia

Förutom kattsand med bentonit producerade vi också mikroniserad bentonit för keramik. Vi säljer mikroniserad bentonit till länder som Italien, Förenade Arabemiraten och Kina, särskilt Indien.

Dessutom erbjuder vi den icke-klumpiga kattsanden Diatomite till marknaden i linje med våra affärspartners krav på en andra produkt till ett överkomligt pris, förutsatt att det är naturligt.

Med glädjen att nå varje punkt i Europa har vi investerat i våra egna varumärken de senaste 2-3 åren. Idag säljs vårt VANCAT-märke i 39 länder och vårt CAT’S WHITE-märke säljs i 12 länder. Vårt första mål är att BENTAŞ exporterar från Turkiet med produktion från tillverkning och säljer 500 igen för att komma in i det andra mellan de andra 500 företagen. Vårt andra mål är att öka våra varumärket och göra våra VANCAT- och CAT’S WHITE-varumärken kända över hela världen.

Vi värderar kvalite

Vi värderar kvalite, i våra olika produkter med stark klump, våran produkt fängslar dåliga lukter och är 99,7% dammfri.

Vårt forsknings och utvecklingslaboratorium arbetar för att ytterligare öka effektiviteten hos befintliga produkter och att utveckla nya produkter. Vår kvalitetskontroll avdelning inspekterar ständigt produktionen och garanterar att den uppfyller de kvalitetsparametrar och produktion som krävs på en hög kvalitetsnivå.

Vårt kriterium är minst 280% i Westing House-testet som vi genomförde för att bestämma vatten absorptionsförmågan hos kattsand. Det vill säga, du kan hålla 280 g vätska med 100 g sand. Dessutom når detta kriterium upp till 330% med de specialprodukter vi tillverkar.

Även om kriteriet för fukt acceptans i kattsand så får vi fram bästa produkten innan vi släpper den till folket. Genom att producera produkter med lägre fukt ökar vi vatten absorptionsförmågan och säljer inte vatten till våra kunder.

Vi testar vikten hos den klump som bildas på grund av vattnet som absorberas i vår klumpiga kattsand. Målet är att nå en maximal klumpvikt på 50 g med 20 ml vätska, vilket är cirka 45 – 47 i den kattsand vi producerar.

Dessutom analyseras ständigt Ph-värdet, analys av granulat storlek och volym täthet. I kattsanden som vi producerar motsvarar 1 liter kattsand i genomsnitt 850 g. Med tanke på att densiteten för motsvarande kattsand i Europa är 1 liter

= 1 kg, ger vi bra ekonomi vid köp baserade på ”L”.

Vi respekterar naturens generositet

Vi har licenser för mycket rika och kvalite av grun till exempel vid Svarta havets kust, där världens bästa kalciumbentonit fyndigheter finns.

Kalcium Bentoniten har en vatten absorptionsförmåga på 4-5 gånger sin egen volym. I detta avseende skiljer det sig från natrium bentonit. Lukt Absorptionen är bättre än natriumbentonit. Vårt företag har en yta på cirka 6000 hektar i regionen som vit bentonit. Vår troliga reserv i dessa områden är cirka 10 miljoner ton. Vi har 5 gruvor på olika platser.

Bentonit Gruvan är intensivt vit i vår region. Den största anledningen till att den förblir vit är att den är fri från tungmetaller. Därför är kattsanden vi producerar av den mer naturliga vita bentoniten den bästa kvaliteten i världen.

Vi överväger att rehabilitera gruvan, som vi bryter som gruvbrytning i enlighet med lagarna, och göra den redo för hasselnöt eller skogsplantering igen som en respekt för naturens generositet snarare än en rättslig skyldighet.